WPT publish the updated ranking — Bela and Coello remain in the same place

WPT publicerar den uppdaterade rankningen - Bela och Coello ligger kvar på samma plats

Uppbrottet mellan det fjärde paret på WPT:s herrranking, Franco Stupaczuk och Alex Ruiz, har orsakat en dominoeffekt mellan många av paren på topp tio. Igår publicerade WPT den uppdaterade rankingen och så här har de nya paren placerat sig.

För några veckor sedan föll nyheten om att Stupa och Ruiz hade gjort slut som en hink kallt vatten i padelvärlden. Som det brukar ske i dessa fall, när ett par i topp 10 gör slut, splittrades andra par under veckornas lopp, vilket ledde till en omorganisering av rankingen.

På den officiella WPT-webbplatsen publicerades den uppdaterade rankingen igår, och så här skulle paren i topp 10 se ut - angående klassificeringen från den senaste WPT-turneringen.

WPT Ranking (från och med 18/04/2022)

1- Alejandro Galan/Juan Lebron

2- Paquito Navarro/Martin Di Nenno

3- Agustin Tapia/Sanyo Gutierrez

4- Juan Tello (+1) / Federico Chingotto (+1)

5- Franco Stupaczuk (-1) / Pablo Lima (+2)

6- Fernando Belasteguin/Arturo Coello

7- Momo Gonzalez (+2) / Alex Ruiz (-3)

8- Maxi Sanchez (-1) / Lucho Capra

9- Javier Ruiz (-1) / Javier Rico

10- Javier Garrido (+1) / Lucas Campagnolo (+1)

Det par som har gynnats mest av förändringarna i topp 10 var utan tvekan Chingotto/Tello. Eftersom de från och med nästa WPT Brussels Open kommer att börja tävla från åttondelsfinalerna och vara ett av de fyra seedade paren.

Tillbaka till bloggen
1990

Bela börjar spela padel i Buenos Aires, Argentina, på Club Atlético Gral 1990.

2001

År 2001 når han ett oslagbart rekord genom att vinna 22 turneringar i rad på 1 år och 9 månader.

2006

Bela spelade i par med Juan Martín Díaz och vann alla 17 av 17 turneringar han spelade. Detta gjorde dem till det mest prisbelönta paret i padelhistorien och kungar av den professionella kretsen.

2016

Bela nådde 15 år i rad som nummer 1 på World Padel Tour-rankingen.

2019

Han inledde säsongen med att spela tillsammans med Pablo Lima. I mitten av säsongen blev Augustín Tapia hans nya sportpartner och uppnådde seger i "Madrid Master" och den avslutande "Master Final".

2021

Spelar för närvarande tillsammans med Sanyo Gutíerrez. Bela siktar återigen på titeln och bevisade sina ambitioner genom att vinna årets första stopp på World Padel Tour.

Powered by Hura Commerce

Intervju med Bela

Vad handlar det här initiativet från Bela Padel Center om? Vilka nyheter visar det oss?

Det är mycket tydligt för mig: Jag kommer aldrig att säga till en pappa att ta med sina barn till Bela Padel Center eftersom jag försäkrar honom om att de kommer att bli professionella spelare. Det vi kommer att försäkra dem om är att padel inte är slutet, utan ett sätt att utbilda dem i de värderingar inom idrotten som jag har lärt mig under många år och att det börjar med daglig ansträngning och uppoffring.

Kommer era klubbar att fokusera mer på pedagogiskt Padel?

Nej, det kommer att finnas lite av allt. Bela Academy, vuxen- och minderårskurser, turneringar... Vi valde arenarummet eftersom det är en klubb som är öppen för alla. Tanken är att ge Padel vad den har gett mig under alla dessa år.

Det kommer att finnas de som tror att figuren av affärsmannen Bela dyker upp för att hans idrottskarriär är på väg mot sitt slut..

Jag kommer att vara idrottsman hela mitt liv. Vi är en grupp på fyra vänner som har blivit partners för att utveckla dessa centra och en av dem är Carlos Costa, Rafa Nadals manager, som vet mycket om detta. Vi har redan förfrågningar om att öppna klubbar i Sverige, Mexiko och Portugal, men vi vill växa med en tydlig riktning.

Efter att ha varit världstvåa i 16 år, vad återstår för Belasteguín att uppnå på 20 × 10 banor?

Jag tränar varje dag med en besatthet att fortsätta att förbättra mig så att jag den dag jag går i pension kommer att erbjuda min bästa professionella version. Och jag vaknar varje morgon övertygad om att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.

Ordet "pensionering" finns ännu inte i ditt ordförråd vid 41 års ålder..

Det kommer att komma, förr eller senare. Men den dagen kommer jag att gå upp ur sängen utan att tänka på att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.