About Fernando "Bela" Belasteguín

Om Fernando "Bela" Belasteguín

Fernando Belasteguín är en professionell padelspelare. Han är född i Argentina 1979 och bor nu i Barcelona, Spanien.

Bela spelar backhandpositionen i par med Sanyo Gutiérrez. Han var den yngsta spelaren som innehade en titel som världens nummer ett vid 22 års ålder.

Bland meriterna kan nämnas att han har varit världsmästare i padel i 16 år (2002-2018) och har vunnit 223 av 273 spelade finaler.

Tillbaka till bloggen

Intervju med Bela

Vad handlar detta initiativ från Bela Padel Center om? Vad är det för nytt som det visar oss?

Det är mycket tydligt för mig: Jag kommer aldrig att säga till en far att ta med sina barn till Bela Padel Center eftersom jag försäkrar honom om att de kommer att bli professionella spelare. Det vi kommer att försäkra dem om är att padel inte är slutet, utan ett sätt att utbilda dem i de värderingar inom idrotten som jag har lärt mig under många år och att det börjar med daglig ansträngning och uppoffring.

Kommer era klubbar att fokusera mer på pedagogiskt Padel?

Nej, det kommer att finnas lite av allt. Bela Academy, kurser för vuxna och mindre barn, turneringar... Vi valde arenarummet eftersom det är en klubb som är öppen för alla. Tanken är att ge Padel vad den har gett mig under alla dessa år.

Det kommer att finnas de som tror att figuren av affärsmannen Bela dyker upp för att hans idrottskarriär är på väg mot sitt slut..

Jag kommer att vara idrottsman hela mitt liv. Vi är en grupp på fyra vänner som har blivit partners för att utveckla dessa centra och en av dem är Carlos Costa, Rafa Nadals manager, som vet mycket om detta. Vi har redan förfrågningar om att öppna klubbar i Sverige, Mexiko och Portugal, men vi vill växa med en tydlig riktning.

Efter att ha varit världstvåa i 16 år, vad återstår för Belasteguín att uppnå på 20 × 10 banor?

Jag tränar varje dag med en besatthet att fortsätta att förbättra mig så att jag den dag jag går i pension kommer att erbjuda min bästa professionella version. Och jag vaknar varje morgon övertygad om att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.

Ordet "pensionering" finns ännu inte i ditt ordförråd vid 41 års ålder..

Det kommer att komma, förr eller senare. Men den dagen kommer jag att gå upp ur sängen utan att tänka på att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.