Bela missed the chance — eliminated in semi-final against new couple

Bela missade chansen - utslagen i semifinal mot nytt par

Fernando Belasteguin och Arturo Coello skapade en utmärkt chans för sig själva att nå finalen i Brussels Open. Men i semifinalen mot det nya paret Franco Stupaczuk och Pablo Lima räckte det inte.

Fernando Belasteguin var som mest framgångsrik tillsammans med brasilianaren Pablo Lima och under många år dominerade de som världens bästa par.

I lördags möttes de i semifinal i Brussels Open. Bela och Coello ställdes sedan mot det nybildade paret Franco Stupaczuk och Pablo Lima.

Väl där var argentinska Stupa och brasilianska Lima starkast och vann i två raka set för att nå en imponerande final i sin första turnering någonsin tillsammans.

Resultatet blev 7-5, 6-3.

På förhand var det en drömmotståndare att komma i en semifinal i en World Padel Tour. Bela och Coello hade säkrat platsen i semifinalen genom att slå ut Federico Chingotto och Juan Tello i tre raka set i kvartsfinalen. I åttondelsfinalen vann de stabilt i två raka set mot talangfulla Javi Garrido och Lucas Campagnolo.

Tävlingen vanns av Juan Lebron och Alejandro Galan. Parets andra titel för året. Nästa tävling är Danish Padel Open på World Padel Tour, varefter Italy Masters i Premier Padel spelas.

Tillbaka till bloggen
1990

Bela börjar spela padel i Buenos Aires, Argentina, på Club Atlético Gral 1990.

2001

År 2001 når han ett oslagbart rekord genom att vinna 22 turneringar i rad på 1 år och 9 månader.

2006

Bela spelade i par med Juan Martín Díaz och vann alla 17 av 17 turneringar han spelade. Detta gjorde dem till det mest prisbelönta paret i padelhistorien och kungar av den professionella kretsen.

2016

Bela nådde 15 år i rad som nummer 1 på World Padel Tour-rankingen.

2019

Han inledde säsongen med att spela tillsammans med Pablo Lima. I mitten av säsongen blev Augustín Tapia hans nya sportpartner och uppnådde seger i "Madrid Master" och den avslutande "Master Final".

2021

Spelar för närvarande tillsammans med Sanyo Gutíerrez. Bela siktar återigen på titeln och bevisade sina ambitioner genom att vinna årets första stopp på World Padel Tour.

Powered by Hura Commerce

Intervju med Bela

Vad handlar det här initiativet från Bela Padel Center om? Vilka nyheter visar det oss?

Det är mycket tydligt för mig: Jag kommer aldrig att säga till en pappa att ta med sina barn till Bela Padel Center eftersom jag försäkrar honom om att de kommer att bli professionella spelare. Det vi kommer att försäkra dem om är att padel inte är slutet, utan ett sätt att utbilda dem i de värderingar inom idrotten som jag har lärt mig under många år och att det börjar med daglig ansträngning och uppoffring.

Kommer era klubbar att fokusera mer på pedagogiskt Padel?

Nej, det kommer att finnas lite av allt. Bela Academy, vuxen- och minderårskurser, turneringar... Vi valde arenarummet eftersom det är en klubb som är öppen för alla. Tanken är att ge Padel vad den har gett mig under alla dessa år.

Det kommer att finnas de som tror att figuren av affärsmannen Bela dyker upp för att hans idrottskarriär är på väg mot sitt slut..

Jag kommer att vara idrottsman hela mitt liv. Vi är en grupp på fyra vänner som har blivit partners för att utveckla dessa centra och en av dem är Carlos Costa, Rafa Nadals manager, som vet mycket om detta. Vi har redan förfrågningar om att öppna klubbar i Sverige, Mexiko och Portugal, men vi vill växa med en tydlig riktning.

Efter att ha varit världstvåa i 16 år, vad återstår för Belasteguín att uppnå på 20 × 10 banor?

Jag tränar varje dag med en besatthet att fortsätta att förbättra mig så att jag den dag jag går i pension kommer att erbjuda min bästa professionella version. Och jag vaknar varje morgon övertygad om att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.

Ordet "pensionering" finns ännu inte i ditt ordförråd vid 41 års ålder..

Det kommer att komma, förr eller senare. Men den dagen kommer jag att gå upp ur sängen utan att tänka på att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.