Success for Bela and Coello in Valladolid — but not enough to go all the way

Framgång för Bela och Coello i Valladolid - men inte tillräckligt för att gå hela vägen

Fernando Belasteguin och Arturo Coello visade storform under Valladolid Masters i söndags. Laget tog sig till finalen där de förlorade i två set.

Matchen slutade 6-4, 7-6 mot Juan Lebron och Alejandro Galan, som visade vem som är bäst i världen förra veckan

Matchen var jämn och Bela och Coello hade flera möjligheter att avgöra tiebreak i det andra setet och utjämna till 1-1. Istället blev det inte så, och Lebron och Galan kunde inkassera sin fjärde World Padel Tour-titel för säsongen. De har även en Premier Padel-titel från Rom.

För Belasteguin och Coello var förra veckan ett steg framåt i deras samarbete. Laget har inte varit i en final sedan de vann finalen i Miami Open i slutet av februari.

På vägen till finalen övertygade laget med segrar mot både Agustin Tapia/Sanyo Gutierrez i semifinalerna. Den största segern av dem alla var ändå mot Paquito Navarro och Martin Di Nenno i kvartsfinalen, där Bela och Coello dominerade stort och bara släppte fem game, 6-4, 6-1.

En välförtjänt vila väntar nu spelarna innan World Padel Tour's Valencia Open drar igång om en vecka. Därefter kommer Premier Padel Paris Major att spelas på Roland Garros.

Tillbaka till bloggen
1990

Bela börjar spela padel i Buenos Aires, Argentina, på Club Atlético Gral 1990.

2001

År 2001 når han ett oslagbart rekord genom att vinna 22 turneringar i rad på 1 år och 9 månader.

2006

Bela spelade i par med Juan Martín Díaz och vann alla 17 av 17 turneringar han spelade. Detta gjorde dem till det mest prisbelönta paret i padelhistorien och kungar av den professionella kretsen.

2016

Bela nådde 15 år i rad som nummer 1 på World Padel Tour-rankingen.

2019

Han inledde säsongen med att spela tillsammans med Pablo Lima. I mitten av säsongen blev Augustín Tapia hans nya sportpartner och uppnådde seger i "Madrid Master" och den avslutande "Master Final".

2021

Spelar för närvarande tillsammans med Sanyo Gutíerrez. Bela siktar återigen på titeln och bevisade sina ambitioner genom att vinna årets första stopp på World Padel Tour.

Powered by Hura Commerce

Intervju med Bela

Vad handlar det här initiativet från Bela Padel Center om? Vilka nyheter visar det oss?

Det är mycket tydligt för mig: Jag kommer aldrig att säga till en pappa att ta med sina barn till Bela Padel Center eftersom jag försäkrar honom om att de kommer att bli professionella spelare. Det vi kommer att försäkra dem om är att padel inte är slutet, utan ett sätt att utbilda dem i de värderingar inom idrotten som jag har lärt mig under många år och att det börjar med daglig ansträngning och uppoffring.

Kommer era klubbar att fokusera mer på pedagogiskt Padel?

Nej, det kommer att finnas lite av allt. Bela Academy, vuxen- och minderårskurser, turneringar... Vi valde arenarummet eftersom det är en klubb som är öppen för alla. Tanken är att ge Padel vad den har gett mig under alla dessa år.

Det kommer att finnas de som tror att figuren av affärsmannen Bela dyker upp för att hans idrottskarriär är på väg mot sitt slut..

Jag kommer att vara idrottsman hela mitt liv. Vi är en grupp på fyra vänner som har blivit partners för att utveckla dessa centra och en av dem är Carlos Costa, Rafa Nadals manager, som vet mycket om detta. Vi har redan förfrågningar om att öppna klubbar i Sverige, Mexiko och Portugal, men vi vill växa med en tydlig riktning.

Efter att ha varit världstvåa i 16 år, vad återstår för Belasteguín att uppnå på 20 × 10 banor?

Jag tränar varje dag med en besatthet att fortsätta att förbättra mig så att jag den dag jag går i pension kommer att erbjuda min bästa professionella version. Och jag vaknar varje morgon övertygad om att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.

Ordet "pensionering" finns ännu inte i ditt ordförråd vid 41 års ålder..

Det kommer att komma, förr eller senare. Men den dagen kommer jag att gå upp ur sängen utan att tänka på att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.