Lost quarter-final in deciding set - against Bela's old partners

Förlorade kvartsfinalen i avgörande set - mot Belas gamla partners

Fernando Belasteguin och Arturo Coello misslyckades med att vinna mot Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia i kvartsfinalen av World Padel Tours France Open. De förlorade med 6-1 i det avgörande setet.

Laget hamnade snabbt på efterkälken i de varma förhållandena i Toulouse i södra Frankrike. Men efter en överraskande tuff tresetare i åttondelsfinalen mot Pablo Lijo och Alvaro Cepero kunde Bela och Coello inte hålla emot i tredje set mot Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia. Efter två jämna set, 4-6, 6-4, kunde Sanyo och Tapia vinna komfortabelt med 6-1 i det tredje och avgörande setet

Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia är Fernando Belasteguins två gamla partners. De är i god form men tog sig inte hela vägen till finalen i Frankrike. De förlorade sedan semifinalen mot Juan Lebron och Alejandro Galan.

Franco Stupaczuk och Pablo Lima vann slutligen turneringen i två raka set mot Galan och Lebron.

Den här veckan är det en ny turnering då Valladolid Masters spelas. Fernando Belasteguin och Arturo Coello går in i turneringen på tisdag och möter svensken Daniel Windahl och argentinaren Christian Gutierrez.

Tillbaka till bloggen
1990

Bela börjar spela padel i Buenos Aires, Argentina, på Club Atlético Gral 1990.

2001

År 2001 når han ett oslagbart rekord genom att vinna 22 turneringar i rad på 1 år och 9 månader.

2006

Bela spelade i par med Juan Martín Díaz och vann alla 17 av 17 turneringar han spelade. Detta gjorde dem till det mest prisbelönta paret i padelhistorien och kungar av den professionella kretsen.

2016

Bela nådde 15 år i rad som nummer 1 på World Padel Tour-rankingen.

2019

Han inledde säsongen med att spela tillsammans med Pablo Lima. I mitten av säsongen blev Augustín Tapia hans nya sportpartner och uppnådde seger i "Madrid Master" och den avslutande "Master Final".

2021

Spelar för närvarande tillsammans med Sanyo Gutíerrez. Bela siktar återigen på titeln och bevisade sina ambitioner genom att vinna årets första stopp på World Padel Tour.

Powered by Hura Commerce

Intervju med Bela

Vad handlar det här initiativet från Bela Padel Center om? Vilka nyheter visar det oss?

Det är mycket tydligt för mig: Jag kommer aldrig att säga till en pappa att ta med sina barn till Bela Padel Center eftersom jag försäkrar honom om att de kommer att bli professionella spelare. Det vi kommer att försäkra dem om är att padel inte är slutet, utan ett sätt att utbilda dem i de värderingar inom idrotten som jag har lärt mig under många år och att det börjar med daglig ansträngning och uppoffring.

Kommer era klubbar att fokusera mer på pedagogiskt Padel?

Nej, det kommer att finnas lite av allt. Bela Academy, vuxen- och minderårskurser, turneringar... Vi valde arenarummet eftersom det är en klubb som är öppen för alla. Tanken är att ge Padel vad den har gett mig under alla dessa år.

Det kommer att finnas de som tror att figuren av affärsmannen Bela dyker upp för att hans idrottskarriär är på väg mot sitt slut..

Jag kommer att vara idrottsman hela mitt liv. Vi är en grupp på fyra vänner som har blivit partners för att utveckla dessa centra och en av dem är Carlos Costa, Rafa Nadals manager, som vet mycket om detta. Vi har redan förfrågningar om att öppna klubbar i Sverige, Mexiko och Portugal, men vi vill växa med en tydlig riktning.

Efter att ha varit världstvåa i 16 år, vad återstår för Belasteguín att uppnå på 20 × 10 banor?

Jag tränar varje dag med en besatthet att fortsätta att förbättra mig så att jag den dag jag går i pension kommer att erbjuda min bästa professionella version. Och jag vaknar varje morgon övertygad om att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.

Ordet "pensionering" finns ännu inte i ditt ordförråd vid 41 års ålder..

Det kommer att komma, förr eller senare. Men den dagen kommer jag att gå upp ur sängen utan att tänka på att det bästa av min karriär ännu inte har kommit.